غذاهای غیر مجاز برای افراد سوداوی مزاج چیست؟
تا اینجا، سوداوی مزاجها باید برای تعادل مزاج خود، خوراکیهای مختلف میخوردند، اما از اینجا به بعد باید در برابر بسیاری از خوراکیها جلوی شکم خود را بگیرند. ازآنجاکه خوراکیهای غیرمناسب برای این دسته از افراد بسیار زیاد است و نمیتوان تمام آنها را ذکر کرد، به شما یک قاعده کلی میدهیم تا متناسب با آن از خوردن خوراکیهای مضر پرهیز کنید. در کل شما نباید طرف خوراکیهایی که طبع سرد دارند بروید. بهعنوانمثال مصرف بیش از حد این خوراکیها را کنار بگذارید:
مصرف ماهیهای پرورشی، بادمجان، خوراکیهای نمکی و شور، خیارشور، ترشیجات، لبنیات، گلکلم، کاهو، سرکه، غوره، آبغوره، سیبزمینی، نخودفرنگی، گوجهفرنگی، ذرت، جو، میوههای ترش و آبلیمو برای افراد سوداوی مزاج ضرر دارد.
البته در افرادی که سودای آنها کنترلشده است و مصرف خوراکیهای گرمشان نیز زیاد است، استفاده کم و تنوعی از این مواد اشکالی ندارد. این افراد بهتر است بعد از مصرف خوراکیهای سرد، بلافاصله اثرات آن را با استفاده از خوراکیهای گرم خنثی کنند.

احتمال دارد که افراد سوداوی مزاج با مشکلات و بیماریهای زیر درگیر باشند:
- بیماریهای طحال
- طعم شور دهان
- بوی بد دهان
- کابوس
- افسردگی و خستگی
- اضطراب
- یبوست شدید
- سوزش هنگام ادرار کردن
- حالت تهوع
- سوزش سردل
- بثورات پوستی
- ترک خوردن پوست
- درد استخوان و مفاصل
چند توصیه برای افرادی که طبع سرد و خشک (سوداوی مزاج) دارند
- از نوشیدن آب یا نوشیدنیهای خنک و یخزده خودداری کنید؛
- در طول وعدههای غذایی چیزی ننوشید، مگر اینکه مجبور باشید؛
- ترجیحاً حداقل 30 دقیقه قبل از وعدههای غذایی مایعات بنوشید؛
- حداقل (4-8 لیوان) در روز آب ولرم بنوشید؛
- از خوردن غذاهای مختلف در یک وعده پرهیز کنید؛
- غذاهای فرآوری شده و فست فود نخورید؛
- از خوردن غذاهای فرآوری شده خودداری کنید.
چه غذاهایی باعث غلبه سودا می شود؟
غذاهایی که بیش از حد گرم و خشک هستند میتوانند به تسلط سودا کمک کنند. این شامل:
- غذاهای تند
- غذاهای سرخ شده
- مصرف بیش از حد گوشت قرمز
- نوشیدنیهای الکلی