تقویت قلب – سفرجل

تقویت قلب – سفرجل

تقویت قلب (سفرجل)

درمان بیماری‌های:

بر طرف کننده ضعف قلب

ضربان ضعیف قلب

نبض ضعیف

سکته قلبی

سوزش و درد قفسه سینه

مواد لازم:

هسته به

تخم‌های میوه‌ی به، به‌دانه نام دارند که قطره‌ای شکل، قرمزِ مایل به قهوه‌ای و لعاب‌دار است. به‌دانه سرد و تر است. نفع خاص: به‌دانه برای سرفه گرم مفید است. خواص: به‌دانه ملین قوی و قابض ضعیف می‌باشد و مغز آن مبهی گرم مزاجان است.

برگ مورد

برگ مورد طبیعتی سرد و خشک دارد. خواص: برگ مورد قابض، ملطف روح، منقی روح، مقوی روح، مقوی قلب، مقوی معده، مقوی احشاء، مقوی کلیه، مقوی بینایی، محلل اورام، مدر بول مفرح،‌مفتت سنگ و … .

میوه مورد

مورد درختچه‌ای همیشه بهار است که ارتفاع آن به سه متر می‌رسد.میوه درختچه مورد به حب الآس مشهور است. طبیعت مورد سرد و خشک است. نفع خاص: حب الآس برای تقویت قلب، رفع اسهال، درد مفاصل و … مفید است.

کاسنی

کاسنی گیاهی است که از سبزی‌های خوردنی به شمار می‌آید. طبیعت آن سرد و تر است ولی درون آن اجزایی گرم و لطیف وجود دارد. نفع خاص: تسکین حرارت و عطش، تسکین حدت صفرا و خون. خواص: مفتح سدد کبد، طحال، احشا و عروق، مقوی کبد و مدر بول و مرطب است.

بادرنجبویه

بادرنجبویه گیاهی یک ساله است و از سبزی‌های خوردنی به شمار می‌آید که گونه‌های زیادی دارد. طبیعت آن گرم و خشک است. نفع خاص: تفریح، تقویت اعضای رئیسه و تقویت حواس. خواص: مقوی اعصاب،‌ حافظه،‌ معده، مفرح، منوم، ملطف، مسکن درد و … .

تخم شربتی

گیاه بادروج به ریحان بسیار شباهت دارد؛ تخم گیاه بادروج به تخم شربتی شهرت دارد. طبیعت بادروج گرم و خشک است، با رطوبت فضیله. نفع خاص: تقویت قلب و تفریح. خواص: تخم شربتی، بیماری‌های سوداوی، عسرالبول و نفخ را بهبود می‌بخشد.

زعفران

زعفران کلاله گل گیاهی علفی و چند ساله است. طبیعت زعفران گرم و خشک است. نفع خاص: تقویت اعصاب، تفریح، تقویت باه، ادرار بول، کمک به سهولت زایمان. خواص: منشط، مقوی حواس، مقوی کبد، معده، احشاء، مقوی دستگاه تنفسی، مفتح، محلل و … .

انغوزه

کمات رایحه‌ای تند و بد و ساقه‌ای نازک‌تر از گلپر دارد. شیرابه ریشه گیاه کمات، به آنغوزه یا حلتیت منتن شهرت دارد. طبیعت آنغوزه گرم و خشک است. آنغوزه فلج، رعشه، صرع، تشنج، بیماری‌های گوارشی، قولنج، بواسیر و… را بهبود می‌بخشد.

سیاهدانه

سیاهدانه تخم گیاهی علفی و یک ساله است. طبیعت آن گرم خشک است. سیاهدانه برای ادرا بول و حیض، رفع بواسیر و یرقان مفید است. سیاهدانه مدر شیر، مسخن، مجفف می‌باشد. مداومت به هر صبح خوردن سیاهدانه، مدر بول، مدر حیض و مدر شیر است.

غافث

عود هندی

عنبر

هسته تخم مورد

به خشک شده

گلابی خشک شده

عسل

تقویت قلب (سفرجل)

دستورات عمومی تقویت قلب

اگر دوست داشته باشید می توانید از دستورات زیر جهت تقویت قلب خود استفاده نمایید:

مصرف میوه به

نکته: بهترین روش، خوردن “به” است ولی کسی که نتواند آن را بخورد می‌تواند از آب آن استفاده کند؛ همچنین خوردن “به” بصورت خام بهتر است هرچند پخته آن هم خوب است. مصرف به خشک شده که بصورت دمنوش مصرف میکنند توصیه نمیشود چون مصرف آب با میوه نهی شده است (شاید میوه خشک شده با آب فاتر که ضرری ندارد، منعی نداشته باشد!)

«پیامبر اکرم (ص) به حضرت جعفر فرمودند ای جعفر به بخور زیرا قلب را تقویت می‌کند و آدم ترسو را شجاع می‌کند.» کلمه قلب گاهی اوقات اشاره به باطن و درون انسان دارد و گاهی اشاره به عضوی از بدن دارد که در سینه می‌تپد، لذا باید دقت کرد تا این دو را از هم تشخیص داد. البته به عقیده بنده قلب به معنی باطن انسان و قلب به معنی عضو بدن ملازم یکدیگر هستند و اگر در یکی اشکال به وجود آید در دیگری هم اشکال به وجود می‌آید. در این روایت آمده که ترسو را شجاع می‌کند لذا به‌احتمال‌زیاد مراد از قلب، باطن انسان است نه قلب تپنده که در سینه قرار دارد.

امام علی (ع) می‌فرمایند: خوردن به تقویت‌کننده قلب ضعیف است و معده را سالم می‌کند و قلب را تیز می‌کند و آدم ترسو را شجاع می‌کند. (محاسن ج 2 ص 550)

گوشت پخته شده با شیر

مصرف گوشت پخته شده با شیر (غذای حضرت نوح علیه السلام) یکی دیگر از خوراکی های بسیار مقوی و مفید برای بدن و قلب است که خود به تنهایی می توان ضعف قلب را درمان کند.

امام علی (ع) می‌فرمایند: «هرگاه مسلمان ضعیف شود گوشت با شیر بخورد.» (المحاسن، أحمد بن محمد بن خالد البرقى، ج2، ص467.)

نکته: بهترین گوشت، گوشت گوسفند و بهترین شیر، شیر گاو است.

با توجه به روایت نیازی نیست گوشت و شیر همیشه استفاده شود و باید زمان های ضعف و در مواقع لزوم استفاده گردد .حتی اگر ضعف به علت پیری باشد گوشت وشیر برای آن مفید است.

مصرف میوه سیب

بوئیدن میوه‌های خوشبو مثل سیب و به در تقویت قلب مؤثر است. از دیدگاه طب سنتی خوردن سیب به ویژه اگر با گلاب مصرف شود شادی بخش و تقویت کننده قلب است در واقع سیب و یا آب آن میزان چربی مضر بدن را کاهش می‌دهد و به دنبال آن از گرفتی عروق پیشگیری کرده و ریسک بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

مصرف میوه گلابی

سطوح بالایی از پتاسیم موجود در این میوه بدین معنی است که سلامت قلب فرد مصرف کننده را با کاهش فشار خون تضمین کند. فشار خون بالا زندگی ده‌ها میلیون نفر از مردم سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما خاصیت باز کردن رگ ها و پتاسیم موجود در آن سبب تسکین فشار خون در عروق می‌شود که خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.
همچنین کمبود آهن در بدن می‌تواند احساس ضعف، کاهش توانایی شناختی، خستگی و ایجاد ناراحتی‌هایی در معده را در فرد ایجاد کند. این علائم و نشانه‌های کم خونی را می‌توان از طریق مصرف آب گلابی درمان کرد، زیرا حاوی مقادیر قابل توجه آهن است که سبب افزایش تولید گلبول قرمز در بدن می شود.

غذای تلبینه

تلبینه غذایی بمانند حلیم است با این تفاوت که پس از پخته شدن با آب به آن شیر و عسل اضافه می کنند تا چند ساعتی با آنها بجوشد. اگر دوست روش پخت آن را بدانید به اینجا مراجعه نمایید.

خوردن کرفس

خوردن کرفس به عنوان غذا و خورشت می تواند برای تقویت قلب مفید باشد.

سرکه طبیعی

مصرف سرکه (سرکه خمری مورد تایید است نه سرکه ی بازاری) فوائد بسیاری دارد از جمله تقویت قلب

انار

در مجله زیست شناسی رادیکال و پزشکی نتایج یک آزمایش بالینی یک ساله مربوط به تاثیر آب انار بر بدن در مقایسه با مصرف دارونما منتشر شده است. این بررسی نشان می دهد که مصرف آب انار برای مدت طولانی نه تنها عوامل خطر قلبی عروقی را کاهش داده بلکه موجب تقویت سیستم ایمنی و کاهش ابتلا به عفونت بیمارستانی در بیماران بستری نیز می‌شود.

در بسیاری از تحقیقات ثابت شده است که آب انار دارای خاصیت ضد پیری و جوان سازی، آنتی اکسیدانی، ضد التهابی بوده و جهت درمان ایسکمی مغزی نوزاد، ناباروری مردان، آلزایمر، ورم مفاصل، اضافه وزن، کاهش فشار خون سیستولیک موثر است.

عدس

عدس از جمله حبوباتی است که فوائدی برای آن ذکر شده که از جمله فوائد آن تقویت قلب است. با توجه به اینکه طبع آن سوداست ، سوداوی مزاجان حواسشان باشد که با مصلح آن استفاده نمایند.

عسل طبیعی

عسل طبیعی که دیگر همگی خوب آن را می شناسیم و نیازی به تعریف ندارد. فقط می بایست حواستان به طبیعی و اصل بودن آن باشد که عسلی که زنبور درست میکند این فواید را دارد

عطریات

استعمال بوی خوش طبیعی یکی از راههای تقویت قلب است. البته پر واضح است که بوی خوش منظور این عطریات و ادکلن های شیمیایی منظور نیست که ممکن است حتی تاثیر منفی بگذارد. مثلا عطر گل نرگس که در روایات بسیار سفارش و تاکید شده ، عطر گل یاس ، مریم ، مشکل ، عنبر ، سنجد و …

شانه زدن

شانه کردن مو در حالت نشسته که سبب تقویت قلب و پوست میشود. نکته قابل توجه اینکه ایستاده شانه کردن مو قلب را ضعیف میکند.

60000 تومان
50000 تومان
خرید کالا

خواص

بر طرف کننده ضعف قلب

ضربان ضعیف قلب

نبض ضعیف

سکته قلبی

نحوه مصرف

صبح و شب به اندازه سه عدد نخود کوچک مصرف کنید

ترکیبات