بهترین مشاغل برای مزاج بلغمی
افراد بلغمی به ندرت خود را با دیگران تحمیل می کنند یا در مسیر شغلی خود پیش می روند. بلغمی ها بازیکنان تیمی خوبی هستند. آنها به شیوه ای گرم و صمیمانه ارتباط برقرار می کنند و به دیگران علاقه نشان می دهند.
خلق و خوی بلغمی بیشترین بهره وری را در شغلی دارد که امکان انجام یک روال و خدمت به دیگران را فراهم می کند. بهترین مشاغل برای شخصیت بلغمی اغلب در موقعیت های شغلی مانند خدمات مشتری، پرستار، معلم، مدیریت سطح متوسط (که نیاز به تصمیم گیری سریع ندارد)، فروشنده دارو، کارمند فروش و کارمند دفتری است.
بهترین و مناسبترین برنامه غذایی غلبه بر بلغم چیست؟
همانطور که گفته شد برای اینکه بتوانید مزاج بلغمی خود را کنترل و درمان کنید، نیاز است تا از برنامه غذایی غلبه بر بلغم بهرهمند شوید. از طرفی برای اینکه بتوانید بهترین و مناسبترین برنامه غذایی غلبه بر بلغم را مورد استفاده قرار دهید، باید با تمامی غذاها، نوشیدنیها و میان وعدههای مجاز برای بلغمیها آشنا شوید.
غذاهای دارای طبع گرم
چاقی بلغمی از جمله مشکلاتی است که برای مزاج بلغمیها رخ میدهد. زیرا این افراد علاقه شدیدی به شیرینیها دارند و اغلب دچار مشکلات گوارشی میشوند. از آنجاییکه طبع این افراد سرد است. بهتر است از غذاهایی با طبع گرم استفاده کنند. از جمله غذاهای مجاز در رژیم غذایی این افراد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

نوشیدنیهای دارای طبع گرم
همانطور که گفته شد مواد خوراکی که طبع گرمی دارند، در این رژیم مجاز هستند. به همین دلیل دمنوشها یکی از بهترین نوشیدنیهای مورد استفاده در رژیم غذایی بلغمیها است. از طرفی شربتهایی که در آنها از شیره انگور، عسل و شیره خرما استفاده شده نیز، در این رژیم توصیه میشود. همچنین بهتر است بهجای استفاده از آب سرد، از آب ولرم استفاده شود.
ادویههای با طبع گرم
به طور کلی خوردن ادویههای با طبع گرم میتواند به دفع بلغم کمک کند. این ادویه ها عبارتند از هل، دارچین، زنجبیل، زیره، زعفران، موسیر و خردل.
سبزیجات و میوههای با طبع گرم
سیب، موز، به، خرما، کرفس، نعناع، ریحان، جعفری، ترخون، مرزه، سیر، کلم و همچنین مواد دیگری مانند مارچوبه، نخود، گردوی هندی، کدو تنبل، لیمو و گندم برای افراد دارای مزاج بلغم (سرد و تر) فواید زیادی دارد.
لبنیات مجاز
لبنیات به دلیل طبع سردی که دارند، میتوانند برای افراد دارای مزاج بلغمی مضر باشند. به همین دلیل بهتر است هنگام استفاده از آنها حتماً از مواد مصلح مانند نعنا، آویشن، سیر، زیتون و … استفاده شود. بهطور مثال بهتر است ماست و دوغ را به همراه نعنا میل کنید یا اینکه پنیر را با گردو استفاده کنید.
ورزشهای مناسب برای افراد بلغمی چیست؟
بلغمیها در ورزشهای استقامتی عالی هستند. پیشنهاد میکنیم دویدن در مسافت متوسط تا طولانی را امتحان کنید یا از ایروبیک و قایقرانی برای کاهش وزن کمک بگیرید.
چند توصیه برای افرادی که مزاج بلغمی دارند
- غذاهای گرم و خشک به خصوص در فصل سرد بخورید؛
- از مصرف نوشیدنیهایی که مزاج سرد به خصوص سرد و تر دارند، در هوای سرد و شب ها پرهیز کنید؛
- سعی کنید فقط ۲ وعده در روز (صبح و اوایل شب) بخورید. بین وعده های غذایی باید حداقل 10-12 ساعت فاصله باشد. اگر در بین وعده های غذایی احساس گرسنگی میکنید، مقداری خرما یا عسل بخورید؛
- از نوشیدن آب نیم ساعت قبل از غذا تا 3 ساعت بعد از غذا خودداری کنید؛
- از خواب و استراحت زیاد که باعث افزایش سرما و تعریق می شود خودداری کنید. حداکثر 8 ساعت خواب در شب مناسب است، هرچند بهتر است این مقدار را کاهش دهید. خوابیدن در طول روز و همچنین یک ساعت قبل از غروب آفتاب برای افراد بلغمی مضر است؛
- سعی کنید قبل از طلوع آفتاب از خواب بیدار شوید تا از تولید مخاط اضافی جلوگیری کنید؛
- ورزش منظم و فعالیت بدنی توصیه می شود. 10 تا 15 دقیقه پیاده روی بعد از شام برای بلغمیها مفید است؛
- از هوا و محیطهای مرطوب دوری کنید؛
- لباس مناسب و گرم بپوشید، مخصوصاً در هوای مرطوب؛
- در زمستان بهتر است به مناطق گرم و خشک سفر کنید؛
- حمام گرم و خشک و سونای خشک برای خلط مفید است. در صورت امکان، در حمام آب گرم بنشینید؛
- در فصول سرد استفاده از بخورهای گرم مانند آویشن، اسطوخودوس یا بابونه استفاده کنید؛
- نرگس،گل شب بو و زنبق را بو کنید و از عطرهای گرم مانند بهار نارنج و یاس استفاده کنید؛
- ماساژ بدن برای افراد بلغمی مفید است؛
- برای پیشگیری از افسردگی و از دست دادن حافظه، پیشانی خود را با روغن کنجد یا روغنهای گرم دیگر ماساژ دهید؛
- حجامت برای افراد بلغمی بدون نظر پزشک توصیه نمیشود.
غذاهای مفید برای بلغمی مزاج ها
گوشت( شتر، گوسفند، کبوتر، سار، گنجشک)، ادویه جات( هل – دارچین – زنجبیل – زیره- زعفران – زنیان- سیر- موسیر – خردل)، سبزیجات( کرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه)، کلم، مارچوبه، نخود، گردو هندی، قدومه شیرازی، کدو حلوایی، لیمو ترش، گندم.
زمستان فصل غلبه بلغم است و استفاده سردي ها مانند سالاد کاهو، الویه و ماست زیان آور بوده و در صورت استفاده، مسلما باید با مسهل خورده شود.
سرد مزاج ها بهتر است همراه غذا ادویه جات، زعفران و یا سرکه شیره استفاده کنند.
زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو با ماهی، سالاد الویه و ماکارونی بلغم زا هستند و باید با ادویه جاتی مانند فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن یا زعفران استفاده شوند.
تند غذا خوردن موجب تولید بلغم و سودای زیان آور ميشود ، خوابیدن بعد از غذا باعث افزایش بلغم ميشود . وعده ناهار و به ویژه خوابیدن بعد از آن سبب افزایش بلغم ميشود .
غلبه بلغم سبب سپیدی مو و موجب آرتروز و رماتیسم در اندام های تحتانی ميشود ، افراط در استفاده سردي ها موجب چاقی، کند ذهني و کاهش اعتماد به نفس و ترس ميشود .
غذاهای مناسب در تغذیه سرد مزاجها (طبع بلغم):
همانطور که پیش از این هم در بخش سلامت نمناک اشاره شد بلغم همان سیستم ایمنی بدن است که مصرف برخی مواد غذایی سبب تضعیف آن می شود بنابراین بدن آدمی در مقابل انواع انگل ها و میکروب ها آسیب پذیر می شود. بنابراین افراد دارای مزاج تر و سرد باید به نوع تغذیه خود توجه کنند و غذاهایی که در زیر آورده ایم را میل کنند.
برای افراد بلغمی مزاج غذاهای با طبع گرم و خشک مناسب است به این شرط که متعادل سازی با مصلحات، رعایت گردد. مثلا گردو برای افراد بلغمی مزاج مفید است به این شرط که مصرف گردو را با پنجاه درصد با پنیر متعادل نماییم.
- آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، با دنبه کم و استخوان زیاد، نخود، زرد چوبه زیاد و فلفل سیاه، بدون رب و گوجه فرنگی
- انواع آش ها و سوپ ها، با زرد چوبه، فلفل زیاد و ادویه گرم و خشک
- غذاهای کبابی و سرخ شده خشک.
- انواع خورش ها همراه فلفل، زرد چوبه و نمک طبیعی کافی
- عسل
نکته : مصلح بسیاری از خوراکی ها عسل می باشد و در صورت استفاده کردن از اینگونه غذاها،بهتر است مصلح یا گرمی به همراه داشته باشد مثلاً صورت خوردن آش جو ،کمی عسل هم میل کنید.
میوه و سبزیجات مناسب برای سرد مزاج ها (طبع سرد و تر):
- خرمای خشک
- انبه
- سیب
- به
- توت
- انجیر
- انگور
- کشمش
- مویز
- انواع سبزی خوردن بجز گشنیز
- هویج
- کرفس
- جوانه گندم
لبنیات مفید در تغذیه سرد مزاج های بلغمی
- شیر به مقدار کم با خرما، زعفران و زرد چوبه در شب
- برای شام پنیر با گردو
- دوغ به مقدار کم با گل محمدی یا پودر گردو و کشمش
- کره محلی گاوی به مقدار کم
- خامه و سرشیر گاوی خیلی کم
- نوشیدنی های مناسب در تغذیه سرد مزاجها با طبع بلغم:
- دمنوش های گرم، عرقیات گرم، شربت های با طبع گرم
- شیره انگور و خرما، شربت عسل
- غذاهای نامناسب و مضر در تغذیه سرد مزاجها با طبع سرد و تر:
- غذاهای با طبع سرد و تر و غذاهای سرد و خشک برای این افراد مضر هستند. طبق آنچه در بخش سلامت نمناک آورده ایم یکی از مهمترین دلایل علمی استفاده نکردن از این نوع غذاها پایین بودن PH آنها است که در بدن ایجاد اسیدوز می کنند .اسیدوز روی اعصاب مرکزی اثر مخربی می گذارد و این سیستم را به مرور فلج می کند . این غذاها نامناسب برای این افرادعبارتند از :
- غذاها:
- ماهی، آش رشته، اسفناج و ماست، خورشت آلو اسفناج
توصیه های برای افراد دارای مزاج سرد و تر
- برای اینکه توانایی دستگاه گوارشی افراد بلغمی کم است روزی دو وعده غذا میل کنیدو حداقل حدود 12-10 ساعت بین دو وعده غذا فاصله بیاندازید.
- اگر در بین وعده های غذایی احساس گرسنگی نمودید مقداری میوه یا سالاد میل کنید.
- غذاها سرشار از پروتئین و فیبر مانند تخم مرغ، گوشت، میگو و جگرمیل کنید.
- در مصرف غذاهای سرد در شب های زمستان احتیاط کنید.
- به حمام گرم که در آن بابونه و مرزنجوش جوشانیده شده بروید . حمام طولانی باعث خشکی بدن می شود .
- نیم ساعت قبل از غذا تا 2-1 ساعت پس از غذا آب نخورید.
- ورزش و فعالیت جسمی منظم داشته باشید.
- 8-7 تا ساعت بخوابید اما قبل از طلوع آفتاب بیدار شوید تا از تولید بلغم اضافه خودداری شود.
- ازخواب و استراحت بیش از اندازه پرهیز نمایند.
- بسیاری از مردم امروزه دچار سوء مزاج شده اند پس بهتر است این افراد به مدت 40 روز رژیم ضد بلغم و سودا را اجرا کنند و سپس بر اساس مزاج خود تغییراتی در تغذیه اشان ایجاد نمایند.
- افراد بلغمی مزاج در صورت عدم رعایت دچار بیماری ها و علائمی مانند عطسه، سردرد، کاهش حافظه، صرع، پرخوابی، آسم، سینوزیت، التهاب لوزه، ضعف هضم، دردهای مفصلی و ترشحات زنانه می شوند.