سبک زندگی سالم – روغن سالم 1

هر آنچه که باید در مورد روغن زرد حیوانی بدانید

استفاده روغن های امروزی و با تبلیغ فراوان به عنوان روغن های گیاهی و کم عوارض ما را از سنت و روش استفاده از روغن های سالم دورکرده است.و شاید سیاست کشورهاست که به علت تهیه راحت و فراوان این روغن های همچین رویکردی را داشته باشند،ولی با کمی توجه، متوجه می شویم که قیمت این روغن ها نسبت به ماده اولیه اعلام شده چه بسا ارزان تراست،با تمام این حرف ها  مسئولین یک کشور نباید بگذارندبا تخریب یک محصول فوق العاده ارزشمند برای بالا بردن یک محصول که ارزش چندانی هم ندارد این حق انتخاب از مردم در هیاهوی تبلیغات گرفته شود.قیمت روغن زرد گاوی نسبت به ارزش های فراوان آن که در ادامه بیان می شود قابل درک است. روغن های حیوانی اغلب به دو دسته روغن گوسفندی و گاوی تقسیم می شوند، که روش تهیه هر دو به یک صورت است، روغن گوسفندی از کره گوسفندی است که عطر بوی تندتری دارد و گاوی از کره گاوی تهیه می شود که عطر و بوی ملایمی دارد که بسته به سلیقه و ذائقه شما می توانید مایل به خرید روغن گوسفندی باشید یا گاو ما در این مقاله سعی می کنیم  روغن گاوی این روغن ارزشمند را برای شما معرفی کنیم.

خواص روغن گاوی:

خواص روغن گاوی برای بدن:

  • روغن زردحیوانی تمام مواد مغذی لازم برای بدن به علاوه خواص ضد ویروسی, آنتی اکسیدان, ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد.
  • دارای چربی کم تری  نسبت به ماده اولیه خود یعنی  کره بوده و برای کسانی که با کلسترول مشکل دارندگزینه بهتر و سالم تری است و به همین دلیل هضم راحت تراست و می‌تواند به بهبود سیستم گوارشی بدن کمک کند.
  • نقش بسیار مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین تامین ویتامین‌های ضروری مثل ویتامین a،d، e و k، ایجاد انرژی ضروری جهت انجام بهتر عملکردهای حیاتی بدن و سیستم ایمنی قلب، مغز و استخوان است و دارای خواص ضد سرطانی و ضد التهابی می باشد.
  • یک خبر خوب برای کسانی که نسبت به محصولات لبنی الرژی دارند،روغن حیوانی باعث آلرژی نمی‌شود زیرا با اینکه ویژگی لبنیات را دارد و ازکره ساخته شده اما ناخالصی‌ها و مواد جامد شیر از آن حذف شده، بنابراین کسانی که نسبت به لاکتوز و پروتئین‌های موجود در شیر حساس می باشند مشکلی با این روغن ندارند.
  • روغن گاوی غنی از اسیدهای چربی است که مستقیما توسط کبد این عضو حیاتی  جذب و به عنوان منبع بسیار خوبی از  انرژی  در بدن استفاده می‌شوند،این خاصیت در کنترل وزن و ایجاد انرژی دربدن محشر می باشد.به اینصورت که این اسید های چرب در بدن باعث سوزاندن چربی‌های دیگر شده و موجب کاهش وزن می گردد.
  • روغن گاوی جزء روغن های  سالم می باشد که باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد خون است.
  • خوردن روغن گاوی به همراه شیر با عث رفع یبوست می شود.

روغن گاوی برای پوست:

 

یکی از ویژه ترین خواص روغن حیوانی کمک به سلامت پوست شما است.از قدیم روغن حیوانی برای زیبایی پوست بدن مورد استفاده قرار می گرفته.اسیدهای چرب حیاتی که در روغن حیوانی وجود دارد باعث تقویت پوست شده و طراوت و نرمی را به آن هدیه می دهد. روغن حیوانی برای هر نوع پوستی مفید است و باعث آبرسانی به پوست و سلول‌های آن است.  روغن زرد یکی از رایج ترین بهبود دهندهای طبیعی برای سوختگی می باشد و بسیار برای پوست و زیبایی چهره مفید بوده و همچنین باعث  می شود  التهاب و تورم پوست کاهش و آن را نرم، مرطوب و زنده نگه می‌دارد.

خواص روغن حیوانی در طب اسلامی:

از نظر طب اسلامی روغن‌های حیوانی خواص فروانی دارد که از آن جمله می توان به  استخوانسازی در بدن، کاهش غلظت خون، کاهش چربی‌های زاید اطراف شکم، شادابی و طراوت پوست و سم‌زدایی از بدن  اشاره نمود.  سلول‌های عضله‌ی قلب از اسیدهای چرب برای تغذیه‌ی استفاده می کند که تنها در روغن حیوانی به وفور پیدا می‌شود.یکی از ارکان اصلی طول عمر و جوانی از نظر طب اسلامی مصرف مداوم روغن زرد حیوانی است. اگر بین روغن نباتی جامد و روغن حیوانی یکی را انتخاب کنیم، بدون هیچ تردیدی روغن حیوانی گزینه بهتری است چون از لبنیات با تمام خواص ان تهیه شده و خواص شیر را دارد.ضمن اینکه روغن نباتی مایع وقتی جامدمی‌شود،اسیدهای چرب غیراشباع آن اشباع شده و در روند جامد شدن بر میزان اسید‌های چرب ترانس آن اضافه می شود.

خاصیت روغن گاوی از نظر طب سنتی:

جالب است که بدانید روغن گاوی تنها روغنی است که برای تمام طبع ها (مزاج ها)مناسب است و بر خلاف تصور برخی افراد که روغن گاوی چون یک فراورده گاوی است طبع سرد دارد، ولی اشتباه است  از نظر متخصصین طبع سنتی طبع روغن گاوی در اصل گرم است وبر عکس طبع روغن گوسفندی سرد می باشد وهمچنین بهتر است بدانید  هضم روغن گاوی برای معده راحت تر است. و این را باید دانیدکه از پر خاصیت ترین روغن ها روغن حیوانی می باشد.

یکی از خاصیتهای مهم ولی کمتر ذکر شده روغن حیوانی:

نقطه دودی: روغن با نقطه دود بالا،  یعنی  بالاترین دمایی که یک روغنی بتواند  متحمل شودقبل از این که سطح ان دود کند وقتی روغن به نقطه دودی می رسد، شروع می کند به  تولید کف  و ماده ای سمی به نام آکرولئین  که چشم را می سوزاندودیگر آن روغن قابل استفاده نیستروغن حیوانی نقطه دود بالایی دارد (در حدود ۲۵۰ درجه سانتیگراد) و می شود گفت یک گزینه مناسب برای سرخ کردن و پخت غذا است.

تفاوت روغن شحم و روغن زرد گاوی

شحم  چیست:در زبان فارسی پی(پیه) به معنای چربی گاو و گوسفند است و معادل عربی آن «شَحْم» می باشد.( جا دارد در اینجا دنبه را هم توضیح دهیم که برخی از نژاد گوسفندان به جای دم دارای دُمبه می باشندکه در انتهای پشتی گوسفند آویخته شده و دارای چربی فراوانی است.)

روغن شحم گاوی به روغنی می گویند که از  چربی (پی) اطراف قلوه‌گاه گاو تولید شده باشد و رنگ، عطر، طعم و خواص شحم گاو با روغن گاوی که از کره گاوی تولید می شود متفاوت است.

روغنروش تولیدرنگبوطبع
شحم گاویچربی بدن گاوسفیدپی درست اب شده باشد بدون بوگرم وتر
روغن گاویکره گاوزردعطر ملایم کره گاوگرم و تر

تفاوت روغن حیوانی با روغن کرمانشاهی

روغن حیوانی با روغن کرمانشاهی فرقی ندارد، یعنی روغن کرمانشاهی همان روغن حیوانی است. اما به دلیل اینکه تولید روغن در این منطقه زمانی بیشتر ودارای شهرت شده است، تفکر اکثر مردم بر این است که، روغن کرمانشاهی متفاوت است. ولی از نظر روش تولید، خواص و کیفیت هیچ تفاوتی با دیگر روغن های تولیدی از کره ندارد و گاهی می بینیم برخی با بیان این که روغن کرمانشاهی است و با روغن های دیگر تفاوت دارد. روغن حیوانی را به قیمت های بالاتری به فروش می رسانند.

طرز تهیه روغن حیوانی در خانه+فیلم

پس از خرید کره محلی گاوی یا گوسفندی می توانید طبق مراحل زیر روغن حیوانی دلخواه خودتون را در خانه تهیه کنید. و سعی کنید در هنگام خرید کره دقت کنید تا کره با درصد چربی بیشتر تهیه فرمایید تا مقدار روغن حیوانی بیشتری از کره بگیرید و از نظر اقتصادی برای شما بصرف باشد بهترین حالت روغن دهی در  کره محلی بین ۷۵۰ تا ۸۰۰ گرم در یک کیلو می باشد.

مراحل درست‌کردن روغن‌حیوانی از کره در ۵ مرحله

۱. آب‌کردن کره، اولین قدم برای تهیه روغن حیوانی

برای آب‌کردن کره از یک قابلمه یا تابه استیل یا نچسب بزرگ استفاده کنید. بهتر است کره را ریز کنید تا به‌طور یکنواخت آب شود و اگر هم ریز نکردید مشکلی ندارد. برای آب‌کردن کره، ابتدا شعله را بر روی درجه‌حرارت متوسط قرار دهید؛ سپس حرارت آن را به متوسط رو به پایین کاهش دهید تا به حالت نیم‌جوش دربیاید.

۲. ‌قسمت‌های جامد را از سطح کره بردارید

زمانی ‌که کره به‌طور کامل آب شد، شروع به تولید حباب می‌کند. با قرارگرفتن در حالت نیم‌جوش، برخی از پروتئین‌های شیر از چربی و آبِ شیر جدا شده و در سطح کره قرار می‌گیرند.

شما می توانید به ‌کمک یک قاشق، این قسمت‌های سفید را از روی سطح کره بردارید یا در اخر از فیلتر خیلی ریزتر استفاده کنید. این روند مقداری زمان نیاز دارد و در انتها، کره شفاف می‌شود.

۳. بخش‌های جامد باقی‌مانده در کف ظرف را جدا نکنید

بخشی ازقسمت های جامد در کف ظرف باقی می‌مانند. با رهاکردن آنها در کف ظرف و ادامه‌ حرارت‌دادن‌، این بخش جامد کف تغییر رنگ داده  و طعمی شبیه به تافی یا کارامل به آن می‌دهد.

۴. بگذارید بخش‌های جامد قهوه‌ای بشوند

بگذارید حرارت در حالت نیم‌جوش (ملایم)باقی بماند.در این مرحله  از کره چشم برندارید، زیرا کره به‌سرعت به رنگ طلایی درمی‌آید و بخش‌های جامد کف ظرف  اغلب به رنگ قهوه‌ای کهربایی تغییر رنگ ‌می‌دهند. با مشاهده این تغییرات  وقت آن رسیده است که شعله را خاموش کنید و ظرفتان را از روی اجاق گاز بردارید.

۵. بخش‌های قهوه‌ای کره را با صافی جدا کنید

بگذارید روغن حیوانی  کمی‌ خنک شود. سپس از یک صافی ریز  استفاده کنید. سپس کره حرارت‌دیده را بر روی صافی بریزید.‌ قسمت‌های جامد قهوه‌ای آن باید بر روی صافی جمع شوند. دیگر‌ کارتان‌ تمام شده و روغن‌ حیوانی‌تان آماده است.

می‌توانید روغن‌ حیوانی را به یک شیشه تمیز و خشک دردار منتقل بکنید و تا ۵ماه در دمای اتاق یا ۱ سال در یخچال نگهداری کنید. روغن حیوانی در دمای اتاق و دمای پایین‌تر به حالت جامد است؛ بنابراین برای برداشتن آن به قاشق نیاز دارید. این زمان مطمئن نگعداری است ولی روغن مشاهده شده که با استفاده درست بیشتر از این زمان ماندگاری دارد.