روش مصرف : طبق دستور پزشک: هفته ای یک بار تا دو هفته داخل سوراخ های بینی به اندازه یک نخود بریزید ، و با نفس با داخل بینی بکشید پس از این کار چندین عطسه متوالی ایجاد می گردد .
( تذکر : خروج عطسه بهتر است از راه بینی باشد )
برای درمان سینوزیت : تا یک هفته هرروز سه بار مقداری در حدود یک لوبیا را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر نیمه را در یکی از سوراخ های بینی قرار دهید .
در صورتی که پس از پنج دقیقه عطسه های شما شروع نشد، می توانید مقدار مصرف را کمی بیشتر کنید
برای درمان نزله و زکام و احتقاق بینی ، مصرف حداکثر یک یا دو روز از این پودر کافی است
منع صرف : در دوران بارداری و شیردهی و کودکان زیر 12 سال و بیماران مبتلا به نارسائی قلبی منع مصرف دارد
توصیه ها : مصرف بیش از حد انفیه مخصوصا در افراد گرم مزاج و یا دارای سوء مزاج خشک مغز ، باعث دفع بلغم طبیعی مورد نیاز بافت مغز میشود . به همین دلیل عصبانیت های آنی عدم تمرکز و توانایی پردازش اطلاعات ، ضعف حافظه ، استرس و فکرو خیال های آزار دهنده و انواع بیماری های سودای مغز می شود .
تحت هیچ شرایطی نباید جلوی عطسه را گرفت
افراد با طبع خشک ( صفراوی و سوداوی ها ) با مشورت پزشک استفاده کنند
افرادی که انحراف شدید بینی دارند و کسانی که جراحی مغز ، بینی ، چشم و عمل های حساس بخصوص در قسمت سر انجام داده اند در مصرف این دارو احتیاط کنند
ترکیب اصلی انفیه
بر طبق منابع طب سنت پایه اصلی انفیه، ترکیبی از سیاه دانه و ریشه کندش می باشد. کندش دارای برگ های سبز مایل به سفید و یک ریشه ی گیاهی مشابه کنگر با ظاهر سیاه و درون زرد همراه با بوی تند است.
کندش و سیاه دانه مخلوط و آسیاب می شود. مقادیر مصرفی باید به نسبت یک به دو باشد. به این صورت که در ازای یک پیمانه کندش باید دو پیمانه سیاه دانه یا به ازای یک قاشق کندش دو قاشق سیاه دانه یا … اضافه شود.
ترکیباتی از انفیه
علاوه بر پایه اصلی انفیه که قبلا آن را ذکر کردیم می خواهیم ترکیب های دیگری از این محصول را هم مثال بزنیم.
یکی از این ترکیبات مخلوط آسیابی از برگ تنباکوی کوهی و ریشه ی کندوش است. ترکیب قابل ذکر دیگر، برگ آسیابی یا خرد شده تنباکوی کوهی، ریشه کندش و ریشه خریق می باشد.
آخرین ترکیبی که در اینجا به آن اشاره می کنیم، ترکیبی از کندوش، تخم گشنیز و گل بنفشه می باشد. این ترکیب باید به صورت پودر آسیاب شود. در نهایت پودر آنها به خوبی مخلوط شود. نتیجه ی حاصل برای مصرف آماده است.
به این نکته توجه کنید که انفیه های مختلف که در بردارنده ی ترکیبات مختلف و روش های ساخت خاص خود هستند خواص گوناگونی دارند.