روغن ارده کنجد چیست؟
کنجد یک گیاه باستانی است که قدمت آن به حداقل 4000 سال پیش در آشور و بابل میرسد. دانههای کنجد حاوی 50 درصد روغن و 25 درصد پروتئین هستند. روغن کنجد یک روغن همه منظوره با رنگ روشن است که برای پخت و پز استفاده میشود. در حالی که روغن ارده کنجد دارای رنگ تیرهتر ، مغذیتر و طعم دودی است. از این روغن به عنوان طعم دهنده و روغن اصلی در سسها، سالادها و دستور العملهای پخت و پز استفاده میشود. به منظور تولید روغن ارده کنجد دانههای خام کنجد را در حدود 8 ساعت میخیسانند. پس از آن دانههای خیسانده شده را با حرارت بیش از 300 درجه سانتیگراد اصطلاحاً بو میدهند. کنجدهای بوداده شده تحت فشار آسیاب شده و روغن ارده کنجد با کیفیت از آن استخراج میشود. جالب است بدانید که تفاله پروتئین باقیمانده پس از تولید روغن برای خوراک دام نیز استفاده میشود.

یک قاشق غذاخوری روغن ارده کنجد 125 کالری و 14 گرم چربی دارد. روغن ارده کنجد اشباع نشده و فاقد چربی ترانس است. از عطر و طعم خاص روغن ارده کنجد برای چاشنی غذایی که قبلاً پخته شده یا در هنگام پخت و پز و با حرارت متوسط در سرخ کردن مواد غذایی نیز میتوان استفاده کرد. روغن ارده کنجد در مقایسه با روغن کنجد معمولی در برابر اکسیژن و خشکی مقاومت است و باعث میشود تا برای نگهداری طولانی مدت پایدار باشد. این روغن عطر و طعم کنجد مغذی را به غذاها اضافه میکند.