شیره انگور طبیعی

شیره انگور طبیعی

همه عناصر موجود در شیره انگور

شیره انگور همانطور که می‌دانید یکی از محصولات انگور است. این محصول را از آب انگور تهیه می‌کنند. انگور همیشه به عنوان یک میوه سرشار از مواد مغذی، ویتامین و املاح معدنی شناخته می‌شود. شیره انگور نیز یک ماده غنی است که عناصر زیادی در آن به وفور یافت می‌شود. مهم‌ترین این عناصر عبارتنداز؛ انواع ویتامین مانند ویتامین A، ویتامین‌های گروه B، ویتامین C، ویتامین K، آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر و کلسیم. شیره انگور با وجود همه این عناصر خواص زیادی برای سلامت شما دارد.

شیره انگور یا دوشاب، دارای طبع گرم و تر است. از خواص شیره انگور می‌توان به درمان کم‌خونی، پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت حافظه و جلوگیری از حمله قلبی اشاره کرد.

طبع شیره انگور

طبع انگور گرم و تر است. بنابراین طبع شیره انگور نیز گرم و تر است. البته طبع شیره انگور از طبع میوه انگور گرم‌تر است. بنابراین افراد دارای طبع گرم نباید در خوردن این محصول زیاده‌روی کنند. از طرفی ترکیب شیره انگور با شیر یا خامه، طبع آن را ملایم می‌کند.

خرید شیره انگور اصل و تشخیص آن از شیره انگور تقلبی بسیار مهم است چرا که شیره های تقلبی نه تنها خواص درمانی شیره انگور را ندارند، بلکه در مواقعی مضر نیز می باشند.شیره انگور یکی از مفید ترین مواد غذایی برای کم خونی، قوای جسمی و جنسی ضعیف و بهبود عملکرد دستگاه های مختلف بدن مانند مغز و قلب است.از قدیم برای درمان بسیاری از بیماری ها و همچنین رشد کودکان و زایمان راحت تر و بهتر خانم های باردار استفاده از شیره انگور توصیه شده است.
تردیدی نیست که تشخیص شیره انگور خوب از بد کار چندان ساده ای نیست. بخصوص اینکه اغلب، خود فروشنگان نیز در این زمینه تخصص خاصی ندارند.اما قدیمی تر ها و یا تولید کنندگان شیره انگور تجربه ی کافی در این زمینه را دارند و میتوانند شیره خوب و بد را از طریق طعم، رنگ و غلظت و… تشخیص دهند.پس برای این کار تجربه حرف اول را می زند اما افرادی که تجریه کافی ندارند میتوانند با توجه به برخی نکات، تشخیص شیره انگور خوب و بد را تا حدی فراگیرند.برای یادگیری تشخیص شیره انگور اصل به نکات زیر توجه فرمایید:


ویژگی های شیره انگور اصل


طعم و مزه شیره انگور


شیره انگور نباید مزه یا طعم انگور را کامل از بین برده باشد. یعنی با خوردن یک قاشق شیره انگور باید طعم شیرین انگور را حس کنید.
بالا بودن شیرینی شیره انگور طبیعی است چون برای تولید آن انگور هایی که شیرینی زیاد دارند انتخاب میشوند و این انگور ها در زمان پخت به خاطر از دست دادن رطوبتشان، شیرین تر نیز می شوند.(جهت مشاهده مقاله آشنایی با ویژگی های شیره انگور مرغوب کلیک کنید)

رنگ شیره انگور

یکی از اساسی ترین راه های تشخیص شیره انگور اصل رنگ آن است. شیره انگور از انگور های سفید و یا سیاه یاقوتی گرفته می شود.
اما نهایتا رنگ شیره انگور به نسبت شیره خرما روشن تر است. رنگ شیره انگور در زمانی که طبیعی و درست به عمل بیاید عسلی مایل به قهوه ای یا مایل به خرمایی است.


خلوص شیره انگور

همانطور که می دانید برای تهیه شیره انگور از خاکی به نام خاک سفید استفاده می شود. این خاک اسیدیته انگور را می گیرد تا شیره ترش مزه نشود. برخی از تولید کننده ها معمولا به خوبی شیره را بعد از گرفتن اسیدیته تصفیه نمی کنند و همین امر باعث می شود که خاک در درون شیره با چشم تا حدودی دیده شود.


غلظت شیره انگور

در زمان پخت شیره انگور باید تا حد امکان رطوبت آن گرفته شود. این کار باعث می شود تا ماندگاری شیره انگور بالاتر برود و در ضمن شرایط نگهداری بهتری هم داشته باشد.
در روش های سنتی معمولا با دیدن غلظت بصورت چشمی و تجربی حرارت را قطع می کنند . اما در روش های صنعتی صحیح غلظت توسط دستگاه تعریف می شود و حرارت در زمان تعیین شده بصورت اتوماتیک قطع می شود.

170000 تومان
150000 تومان
خرید کالا

خواص

خواص شیره انگور برای سلامتی

طبع شیره انگور گرم و تر است. این محصول خون‌ساز قدرتمندی است که بنیه بدن را بهبود می‌بخشد. شیره انگور یک انرژی‌زای طبیعی محسوب می‌شود و از این لحاظ بسیار مفید است. اما خواص شیره انگور به تأمین انرژی بدن محدود نیست. مهم‌ترین خواص این محصول برای بدن انسان عبارتند از:

درمان کم خونی

شیره انگور به عنوان یک خون‌ساز قدرتمند در طب سنتی و مدرن شناخته می‌شود. این ماده با افزایش گلبول قرمز خون، بیماری کم‌خونی و عوارض ناشی از آن را بهبود می‌بخشد. خیلی از پزشکان طب سنتی از ترکیب سه شیره توت، خرما و انگور با عنوان خون‌ساز طبیعی یاد می‌کنند.

بهبود بیماری‌ها

بیماری‌هایی مانند فشار خون، کلسترول بالا، واریس و آمبولی رگ‌ها از طریق مصرف مداوم این محصول التیام می‌یابند.

پیشگیری از بیماری‌های قلب و رگ‌های خونی

این محصول یک رقیق‌کننده است که از غلظت خون پیشگیری می‌کند. به این ترتیب یکی از اثرات مصرف مداوم شیره، پیشگیری از گرفتگی رگ‌ها و بیماری‌های قلبی ناشی از آن است.

تسکین التهاب

یکی از خواص این شیره قابلیت ضدالتهابی است. بنابراین این محصول را به عنوان برطرف‌کننده التهاب و عفونت در بخش‌های مختلف بدن می‌شناسند‌‌.

بهبود کیفیت شیر مادر

این محصول موجب افزایش شیر در مادرانی که به تازگی زایمان کرده‌اند می‌شود. البته این تنها فایده شیره انگور برای مادران نیست. غلظت بخشیدن به شیر مادر یکی دیگر از این فواید است. در واقع مادری که مدام از این محصول استفاده می‌کند، شیر غلیظ و پرخاصیتی خواهد داشت و این خود عاملی برای رشد بهتر نوزاد است.

کمک به رشد بهتر کودکان

کودکان کم‌بنیه و ضعیف که وزن نرمالی ندارند، با استفاده از این ماده به اصطلاح وزن می‌گیرند. رشد استخوان کودکان نیز با خوردن این محصول روند بهتری خواهد داشت.

التیام دردهای قاعدگی

در دوران قاعدگی بدن به مصرف محصولات غذایی با طبع گرم نیاز دارد. شیره استخراج شده از انگور با طبع گرم خود به روند طبیعی قاعدگی کمک می‌کند. این ماده مانند یک مسکن عمل کرده و گرفتگی و دردهای عضلات مرتبط را برطرف می‌کند.

دیگر فواید شیره انگور

این محصول فواید دیگری نیز دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتنداز:

  • خواص آنتی‌اکسیدانی و پیشگیری از سرطان
  • درمان لکه‌های پوستی و پیشگیری از پیری پوست
  • تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر
  • تقویت قوای جسمی زنان در دوران بارداری
  • محافظت از استخوان‌ها در دوران یائسگی
  • آرامش اعصاب، بهبود خلق‌و‌خو و پیشگیری از افسردگی
  • بهبود قوای جنسی
  • جلوگیری از خستگی مفرط
  • درمان لاغری و ضعف

 

نحوه مصرف

خواص شیره انگور ناشتا

خواص شیره انگور ناشتا شامل چند مورد زیر می‌شود:

  • شیره انگور دارای خاصیت پاک‌کنندگی است. به همین دلیل خوردن شیره انگور ناشتا معده و روده را پاکسازی می‌کند.
  • شیره انگور دارای طبع گرم است. به همین دلیل مصرف شیره انگور در وعده صبحانه به خصوص در روزهای سرد زمستان، به اصطلاح بدن را گرم می‌کند.
  • شیره انگور انرژی قابل توجهی به شما می‌دهد. بنابراین خوردن این محصول به صورت ناشتا، انرژی مورد نیاز شما را برای فعالیت‌های روزانه تامین می‌کند.

چه زمانی برای مصرف شیره انگور بهتر است؟

بهترین زمان برای مصرف شیره انگور فصل‌های سرد سال است. بدن در فصل زمستان و پاییز به دلیل هوای سرد محیط دچار ضعف می‌شود. به خصوص افراد ضعیف‌تر در این فصل دچار التهاب و درد در مفاصل می‌شوند. اما مصرف منظم شیره انگور البته در مقدار متعادل از بروز اینگونه التهاب و دردها جلوگیری می‌کند.

البته این محصول طبیعی را می‌توان در هر زمانی از سال مصرف کرد. با این وجود طبیعت گرم شیره انگور در فصل گرم دوچندان شده و مصرف بیش از حد آن توصیه نمی‌شود. به خصوص برای افرادی که دارای طبع گرم هستند یا به دیابت مبتلایند، استفاده هر روزه این ماده ممکن است آسیب‌زننده باشد.

 

بهترین روش مصرف شیره انگور

بهترین روش مصرف شیره انگور بسته به اینکه به چه منظوری آن را استفاده می‌کنید، متفاوت است. به این ترتیب:

بهترین روش مصرف شیره انگور برای درمان کم خونی

شیره انگور سرشار از آهن و ویتامین B12 است. این دو ماده نقش مهمی در تولید گلبول قرمز خون دارند. به همین دلیل این محصول می‌تواند در درمان کم‌خونی مؤثر باشد. برای این کار بهتر است هر روز صبح یک قاشق غذاخوری از این محصول را میل کنید. تکرار این کار حداقل به مدت یک ماه تغییرات معناداری ایجاد کرده و کم‌خونی شما را بهبود می‌دهند.

بهترین روش استفاده از شیره انگور برای درمان سرفه

برای درمان سرفه و التهاب حلق می‌توان از این محصول استفاده کرد. درواقع شیره انگور دارای خواص ضدالتهابی و نرم‌کنندگی است. به این ترتیب می‌توانید از قرقره آب ولرم و شیره انگور برای تسکین گلو و بهبود سرفه استفاده کنید.

بهترین روش خوردن شیره انگور در وعده‌های غذایی

یکی از ترکیبات خوشمزه و مقوی برای صبحانه ترکیب شیره انگور و ارده خام است. خوردن این ترکیب در وعده صبحانه انرژی کل روز شما را تأمین می‌کند.

این شیره را می‌توان با آب مخلوط کرده و از آن شربت تهیه کنید. شربت شیره انگور به دلیل طبع گرمی که دارد سردی غذاها را خنثی کرده و از بیماری‌های ناشی از سردی مثل نفخ و دلپیچه پیشگیری می‌کند.

به علاوه جایگزین کردن شیره انگور به جای قند و شکر در میان بسیاری از مردم رواج دارد. به این ترتیب هم قند مورد نیاز بدن تأمین می‌شود و هم نیاز بدن به کلسیم و دیگر مواد مغذی برآورده می‌گردد.

بهترین روش مصرف شیره انگور برای سنین مختلف

افراد بزرگسال مجاز به مصرف شیره انگور تا ۳ قاشق غذاخوری در روز هستند. اما کودکان فقط مجازند روزانه تا ۱ قاشق غذاخوری از این محصول را مصرف کنند.

ترکیبات

طرز تهیه شیره انگور

تهیه شیره انگور کاری پر زحمت و زمان‌بر است. برای تهیه شیره انگور از انگور یا کشمش استفاده می‌شود و هرچه انگور مرغوب‌تر باشد، شیره آن باکیفیت‌تر و خوش‌طعم‌تر می‌شود. شیره انگور در شهرهای مختلف با روش‌های متفاوت و از انواع انگور مختلف تهیه می‌شود؛ از همین رو طعم، رنگ و قوام شیره‌ انگور شهر‌های مختلف باهم تفاوت دارند. دوشاب خراسان غلیظ است و رنگ تیره دارد. شیره انگور ملایر سفت است و رنگ آن قهوه‌ای روشن است درحالی‌که شهرهای همدان و اردبیل دارای شیره‌های رقیق‌تر بارنگ قهوه‌ای تیره هستند.

طرز تهیه شیره انگور به روش سنتی بدین شکل است که به اندازه‌ای که می‌خواهیم شیره انگور تهیه کنیم ابتدا باید انگور تهیه کرده، انگورها را شسته و سپس آن‌ها را له کنید. بعد از اینکه انگور‌ها را له کردید، از صافی عبور دهید و آب انگور خالصی که حاصل شده است را جدا کنید.

آب انگور را در یک ظرف بریزید و به آن خاک سفید اضافه کنید و یک شب آن را نگه‌دارید و سپس از صافی رد کنید تا خاک آن گرفته شود.

سپس این محلول رابر روی حرارت به مدت دو ساعت قرار دهید و بجوشانید تا غلظت پیدا کند و کشدار شود و به رنگ قهوه‌ای روشن و شفاف دست پیدا کنید.

در تهیه شیره انگور به روش صنعتی برای له کردن، آبگیری و… انگورها از ماشین‌آلات مخصوص استفاده می‌شود. در این روش معمولاً انگورها را خوشه‌ای استفاده می‌کنند و آن‌ها را دانه‌ دانه نمی‌کنند؛ ولی با این‌ حال طعم و خواص شیره انگور خانگی و صنعتی تفاوتی باهم ندارد ولی ماندگاری شیره انگور صنعتی معمولاً بیشتر است.

شربت شیره انگور

به نوشیدنی‌هایی که در تهیه آن‌ها از شیره انگور استفاده می‌شود، شربت شیره انگور می‌گویند. این شربت را می‌توان با روش‌های مختلف و انواع متنوع افزودنی‌ها آماده کرد که به دلیل خواص و کالری بالای شیره انگور، شربت شیره انگور یکی از نوشیدنی‌های سالم به شمار می‌رود. شیره انگور بسیار شیرین است از همین برخی برای درست کردن شربت شیره انگور، از یک مزه‌ی ترش مثل سرکه، آب‌غوره، لیمو یا آب‌لیمو استفاده می‌کنند.

برای تهیه شربت شیره انگور ابخدا شیره انگور را به میزان دلخواه در لیوان‌های موردنظر خود بریزید، سپس به مقدار لازم به آن آب ولرم اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا شیره به‌خوبی در آب حل شود. مقداری آب‌لیمو یا سرکه یا هر طعم ترشی که دوست دارید به شربت اضافه کنید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه آن را در یخچال قرار دهید یا چند قالب یخ داخل شربت بریزید تا خنک و آماده استفاده شود. مقدار شیره و آب‌لیمو کاملاً سلیقه‌ای و متناسب با ذائقه‌ی افراد و میزان شیرینی شیره انگور است و به سلیقه خودتان  می‌توانید شربت را شیرین‌تر یا ترش‌مزه‌تر کنید.  شربت شیره انگور از  بهترین نوشیدنی‌ها برای فصل‌های گرم است.